Tratarea apei din piscine

Tratarea apei din piscine

Chiar dacă anul acesta vara se lasă așteptată, trebuie să vă pregătiți pentru sezonul de vară, în care piscina dumneavoastră va fi în centrul atenției, fie pentru relaxarea voastră zilnică, fie pentru distracția unei petreceri cu prietenii.

 

Etapele principale ale tratării apei din piscine sunt: echilibrarea pH-ului, stabilizarea calcarului, oxidarea apei (cu clor sau oxigen activ), tratamentul anti algă, clarificarea apei. Aceste etape trebuie urmate săptămânal, de ele depinde în totalitate aspectul apei din piscina dumneavoastră.

 

 

Echilibrarea pH-ului este esențială pentru orice tratament chimic ulterior al apei și pentru evitarea iritației ochilor sau pielii.

 

 

Valorile recomandate ale pH-ului în apa de piscină sunt situate între 7.2 și 7.4. O valoare prea mică a pH-ului apei duce la corodarea elementelor metalice și ale conductelor și în plus irită pielea și ochii utilizatorului. La celălalt pol, un pH ridicat al apei scade eficiența substanțelor de oxidare și încurajează proliferarea algelor.


În funcție de valorile citite cu ajutorul trusei de analiză, puteți stabili mai întîi dacă trebuie să scădeți sau să creșteți pH-ul apei. Acest lucru se face cu ajutorul regulatorilor de pH, substanțe pentru piscină cunoscute și sub numele de pH minus (pentru scăderea pH-ului) sau pH plus (pentru creșterea pH-ului).

Regulatorii de pH sunt de obicei sub formă de pudră (pentru tratament manual) sau lichidă (pentru tratament automat cu stație de dozaj).

 

Produse recomandate din magazinul nostru, pentru echilibrarea pH-ului apei:

Odată echilibrat pH-ul apei, putem trece la oxidare.


Cel mai cunoscut produs de dezinfecție prin oxidare este clorul. În versiunile comerciale, compuși care conțin clor sunt prezentați sub formă de pastile sau granule efervescente (clor rapid sau clor șoc) sau sub formă de pastile cu dizolvare lentă (clor lent sau clor permanent).


În magazinul nostru găsiți următoarele produse pe bază de clor:

Tratarea apei din piscine

Membru Fondator Asociația Patronală Piscine și Wellness

AQUA THERM CO este membru fondator al ASOCIATIEI PATRONALE pentru PISCINE si WELLNESS din Romania (APPW), infiintata in iunie 2009. Prin intermediul APPW sunt urmarite atat interesele comune ale membrilor in relatie cu autoritatile statului precum si interesele beneficiarilor serviciilor oferite de companiile membre. De asemenea, APPW este platforma pentru dezvoltarea si eficientizarea activitatilor membrilor. Asociatia isi propune sa promoveze concurenta loiala, furnizarea serviciilor de consultanta si asistenta de specialitate precum si formarea fortei de munca din industria piscinelor.

Tratarea apei din piscine

Parteneri