PROIECTE

Bazinele de polo si de antrenamente – Club Sportiv Steaua


In data de miercuri 5 Decembrie 2012 au fost inaugurate bazinele de polo si de antrenamente din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Bucuresti.

Din programul C.N.I. “Bazine de inot” demarat in 2007 acesta este primul bazin de polo finalizat si inaugurat. Lucrarile de constructie au fost realizate de antreprenorul S.C. Constructii Erbasu S.A., fiind realizate, in cel mai bun termen de executie.

Aqua Therm Co S.R.L. a realizat ca subcontractant instalatiile de filtrare, tratare chimica si incalzire pentru cele doua bazine din cadrul complexului de natatie si polo.

Impreuna cu antreprenorul lucrarilor s-a revizuit proiectul existent si s-a refacut proiectarea in vederea adaptarii la normativele europene in domeniu cat si la obiectiv:

 

Filtrele de la bazinul de polo au fost marite ca debit, viteza de curgere fiind de 30 m3/h/m2, pentru respectarea normelor orare de filtrare pentru fiecare tip de bazin in parte

S-a schimbat spatiul tehnic pentru filtre de la parter la subsol;

Rezervoarele de compensare au fost marite in limita spatiului disponibil

S-a marit puterea schimbatorului de la bazinul de polo de la 500 kW la 600 kW, puterea schimbatoarelor fiind limitata de puterea centralei termice; - Tratarea apei s-a propus cu hipoclorit

Au fost revizuite traseele si diametrele retelelor de conducte din instalatii pentru respectarea vitezelor de curgere max. 1,5 m/s pe conductele de aspiratie si max. 2,5 m/s pe conductele de refulare cat si armaturile de reglaj, protectie si de izolare

Comanda bateriilor de vane automate cu servomotor pneumatic si a pompelor de recirculare s-a facut dintr-un controller programabil logic cu ecran tactil (PLC) pentru toata bateria de filtre a fiecarui bazin. Pe ecranul color se afiseaza schema sinoptica a instalatiei de filtrare cu starea vanelor pneumatice, starea pompelor si se evidentiaza orice avarie care apare, avariile fiind memorate cu data si ora la aparitie si la disparitie. Integrarea si programarea PLC-ului au fost elaborate in cadrul firmei noastre.

Instalatiile de filtrare, tratare chimica si incalzire a apei din bazine constau in:

Instalatie de preluare apei din rigola perimetrala (100% din debitul de filtrare) cat si prin basele de fund (70% din debitul de filtrare, necesar pentru golirea rapida a bazinului);

Rezervoarele de compensare cu automatizare de nivel cu 7 sonde si electrovalve de umplere

Pompe de recirculare echipate fiecare cu prefiltru

Filtre cu strat filtrant de 1,2 m, viteza de curgere 30 m3/h/m2, echipate cu baterii de vane automate cu servomotor pneumatic

Schimbatoare de caldura in placi, cu baipas si cu pompa suplimentara pe circuitul direct

Statie de tratare chimica a apei pentru dezinfectare, reglare nivel pH si floculare cu pompe duble pentru un grad mai bun de modulare a reglajului, camera de analiza si sonde de clor si nivel pH

Controller multiplu digital de monitorizare calitate apa si comanda proces de tratare si injectie Clor si substanta reglare nivel PH, care poate fi setat sa citeasca, sa monitorizeze si sa regleze interdependent parametrii apei din piscine prin intermediul pompelor de dozare

Instalatia de refulare a apei in bazine prin stuturi de fund cu hidraulicitate inversata

Vane fluture pentru izolarea conductelor de la bazine si rezervoarele de compensare

Debitmetre cu tub Pitot pentru masurarea debitului instantaneu

Tablouri de alimentare electrica, protectie echipamente electrice si automatizare pe care au fost aplicate controller-ele programabile logice cu ecran tactil (PLC) pentru fiecare bazin in parte

Pentru evitarea unor eventuale erori de masurare a unor parametri unele dispozitive au fost dublate.

Citirea presiunii in amonte si in aval de filtre se poate face atat pe manometrele de pe panourile de vane cat si pe ecranul PLC-ului (inclusiv afisarea ∆p), presiunea fiind preluata prin intermediul senzorilor de presiune.

Citirea temperaturii apei direct din bazin se face pe ecranul PLC-ului iar a apei din instalatia de filtrare pe ecranul controllerului de monitorizare a calitatii apei.

Parametrii chimici ai apei sunt verificati pe ecranul controllerului de monitorizare a calitatii apei cat si cu trusa de analiza multiparametri cu fotometru. Totodata la instruirea personalului de intretinere s-a pus la dispozitia beneficiarului modelul de tabel de evidenta a calitatii apei cat si de temperatura a aerului din sala bazinelor.

 

Controller-ele programabile logice cu ecran tactil (PLC) cat si cele de monitorizare a calitatii apei sunt echipate cu interfete pentru conectarea la un PC in situatia in care se doreste acest lucru.

Aceste solicitari nu erau trecute in caietul de sarcini insa pentru noi reprezinta pregatirea in vederea lucrarilor de la Bazinul Olimpic Dinamo unde toate sistemele sunt integrate prin BMS.

Echipamente generare valuri Wave Ball

Aqua Therm Co  asigura  proiectarea, furnizarea, asistenta tehnica  la instalare si efectueaza punerea in functiune pentru echipamente pentru generarea valurilor artificiale produse de WOW Company Belgia. In lucrarile efectuate atractia bazinului cu valuri a fost deosebit de mare in comparatie cu bazinele linistite din cadrul aceluiasi complex acvatic.

Wave Ball face parte din echipamentele pentru piscine, care prin efectul realizat, sunt foarte apreciate de catre publicul de orice varsta.

Wave Ball este o sfera de poliester, plutitoare pe apa, care genereaza valuri artificiale mod controlat, de tip stationar – oscileaza in acelasi loc din piscina. Mai multe programe sunt disponibile: de la modul cel mai lent – pentru relaxare – la modul cel mai agitat – pentru a permite amatorilor de adrenalina sa se bucure de catarare pe sfera pentru un rodeo acvatic interesant.

Wave Ball este un element fantastic in cadrul unui complex acvatic, care creste popularitatea bazinelor de inot echipate cu acest sistem (intre 30% si 50% din public viziteaza piscinele pentru sfera si valurile generate de ea). Aceste sfere generatoare de valuri poate fi personalizate, integrate in bazin existente sau sa dea potential unui nou bazin special conceput pentru aceasta, de exemplu, utilizand recomandarile si consultanta noastra.

Avantajele acestui sistem de generare de valuri fata de sistemele clasice sunt nenumarate:

Wave Ball creeaza valuri in piscine fara investitii in infrastructuri grele şi scumpe

Wave Ball genereaza diferite tipuri si inaltimi ale valurilor în conformitate cu forma si dimensiunile piscinei (pana la 1m inaltime)

Wave Ball este usor de operat

Wave Ball nu are nevoie de intretinere speciala

Wave Ball se adapteaza la toate tipurile de piscine

Wave Ball nu consuma multa energie electrica (mai putin de 4kW pentru modelul cel mai mare)

Wave Ball sunt economice din punct de vedere al instalarii, utilizarii si intretinerii

Wave Ball sunt alimentate prin transformator (furnizat impreuna cu sfera) la 3 x 12V CA pentru siguranta utilizatorilor.

Tabloul electric si transformatorul nu necesita camera tehnica speciala.

Principiul de functionare

Faza 1: valuri mici sunt create de sfera generatoare

Faza 2: valurile sunt amplificate de fiecare miscare a sferei generatoare

Faza 3: valurile sunt raspandite catre peretii piscinei, sunt reflectate si se amplifica prin rezonanta

 

Modelele Wave Ball:
Aveti posibilitatea de a alege intre 5 modele de generatoare Wave Ball: W105, W130, W150, W165 si W180, pentru piscine cu suprafete intre 100 m2 si 1000m2.


Fiecare model este furnizat in doua versiuni, F sau FL – reprezinta puteri diferite ale mecanismului de balansare.
Consultanta noastra examineaza proiectul si decide impreuna cu proiectantul care este cel mai bun model pentru aplicatia dumneavoastra. Fiecare sfera poate fi personalizata prin culorile din gama RAL sau logo-ul alese la comanda acesteia.


Wave Ball este ideala pentru instalarea in bazine noi sau existente, parcuri si centre acvatice, centre de wellness, centre de pregatire salvamari si scafandri, acvarii, chiar si pentru fantani arteziene.

Pentru variante constructive, dimensionare si detalii contactati specialistii Aqua Therm Co.

Copyright © 2023 | AQUA THERM CO

Powered by BRANDO

INAPOI